Welina mai i kā mākou mau pūnaewele!

ʻO nā pane i kahi noiʻi pūnaewele o ʻeono mau hiʻohiʻona i hoʻāʻo ʻia e ka San Francisco Public Works ma ke ʻano he ʻāpana o ka papahana hoʻokele ʻelua mahina ʻaʻole i ʻike ʻia he poʻe lanakila a i ʻole he poʻe pio, no ka mea, ʻaʻole hoihoi ka hapa nui i kēlā me kēia hoʻolālā.
Ua pau ka hoʻokūkū ʻōpala ʻo Kapalakiko, me ke koho ʻana o ka poʻe i ka maikaʻi o nā hoʻolālā ʻeono.I kēia manawa, ke nānā nei nā luna kānāwai, ʻo ia hoʻi nā luna o ke kūlanakauhale, i nā loiloi, a manaʻo ʻia ka mea lanakila ma Nowemapa.
Ma hope o ka hoʻolilo ʻana i ʻehā makahiki a me $550,000 no ka hoʻomohala ʻana i ka pahu ʻōpala o ke kūlanakauhale e hiki mai ana, ua aneane pau ka kali lōʻihi no ka ʻōpala o ke kūlanakauhale aʻe.
ʻOi aku ma mua o 1,000 mau pane mai nā poʻe alanui i komo i kahi noiʻi pūnaewele i loko o kahi pailaka ʻelua mahina i hōʻike ʻole i nā lanakila a i ʻole nā ​​mea pio i waena o nā hiʻohiʻona ʻeono i hoʻāʻo ʻia, akā ua hoʻopuka nā pahu ʻōpala i kekahi mau manaʻo ikaika.
ʻO ka anamanaʻo kekahi o nā helu he nui e noʻonoʻo ai ke Keʻena Hana Hou i ka wā e hoʻoholo ai.He mau mahina ma mua o ke kuʻi ʻana o nā kini hou, hiki ke hoʻokuʻu ʻia ma ke alanui.
Ma keʻano laulā, ua ʻoluʻolu ʻole ka poʻe pane i ka hapa nui o nā kini.Ma kahi o 40 pakeneka a ʻoi aku paha o ka poʻe pane i ʻōlelo ʻaʻole lākou "ʻoluʻolu" me kekahi o nā hiʻohiʻona ʻeono ʻē aʻe ma mua o ko lākou makemake i ke kini a manaʻo paha ua maikaʻi.
ʻElua mau ipu kū i waho i ka hana ʻana i kahi pane polarized.Loaʻa i ka BearSaver ka pakeneka kiʻekiʻe loa o ka poʻe i ʻōlelo ua makemake lākou (32%), akā ʻaʻole i hoʻopilikia ʻia ka hapa nui o nā mea pane (44%). Hiki i ka "Salt & Pepper" ke hoʻohālikelike ʻia e like me ka paʻakai a me ka pepa lulu - ʻo ia ka lua o ke kumu hoʻohālike i makemake nui ʻia, me ka hapaha e ʻōlelo nei ua makemake lākou, akā ʻoi aku ka hapa o ka poʻe pane (55%) i mahalo ʻole ʻia e ia. Hiki i ka "Salt & Pepper" - ke ʻano like me ka paʻakai a me ka paʻakai lulu - ʻo ia ka lua o ka mea i aloha nui ʻia, me ka hapahā e ʻōlelo nei ua makemake lākou, akā ʻoi aku ka hapa o ka poʻe pane (55%) ʻaʻole i mahalo ʻia e ia.ʻO ka pahu paʻakai a me ka pepa, i hana ʻia e like me ka paʻakai a me ka paʻakai lulu, ʻo ia ka lua o ka hoʻohālike kaulana loa: ʻōlelo ʻia he hapaha makemake lākou, akā ʻoi aku ka hapa o ka poʻe pane (55%) ʻaʻole i mahalo. “Salt & Pepper”罐——形状像盐和胡椒瓶——是第二受欢迎的模型,四分之一的人表示他们喜,从耶和华者(55%) 对此不以为然。 “Paʻakai a me ka pepa” 罐 罐 形状 像盐 和 胡椒瓶 胡椒瓶 胡椒瓶 是 第二 受 欢迎 的 模垀 四人丆 幛人丆欢 它 , 但 超过 一半 受访 者 者 者 对 此 不。。。 以为然以为然 以为然 以为然 以为然 以为然 以为然 以为然 以为然 以为然Баночка Paakai a me ka Pepper в форме солонки и перечницы была второй по популярности моделью: четверть сказали, что им она польно спондентов (55%) не согласились. ʻO ka pahu paʻakai a me ka pepa o Salt & Pepper ka lua o nā kumu hoʻohālike kaulana loa, me ka hapahā i ʻōlelo ʻia makemake lākou, akā ʻoi aku ka hapa o ka poʻe pane (55%) ʻaʻole i ʻae.
ʻO ka mea hoʻopaʻapaʻa liʻiliʻi paha ʻo ia ka "wire mesh", ʻo ia ka mea like loa me kahi pahu ʻōpala maʻamau.He liʻiliʻi ka poʻe i ʻōlelo ua makemake lākou (13%) a makemake ʻole paha (39%) i ka hoʻolālā, aʻo ka hapalua (47%) i ʻōlelo "ʻaʻole maikaʻi".
Ua nīnau pū ka noiʻi i nā mea pane inā makemake lākou i kekahi mau ʻano o ka hiki ke koho ʻia.No ka laʻana, i ka nīnau ʻana i nā panakō a lākou e makemake ai, hōʻike ʻia ka hōʻike ʻana i ʻehiku mau ʻano (e laʻa me ke ʻano, ka maʻalahi o ka hoʻohana ʻana) a noi iā lākou e kaha i nā mea a lākou e ʻae ai.Hoʻohana ʻia ka ʻano like no nā nīnau e pili ana i ka makemake ʻole o ka poʻe pane i kēlā me kēia hoʻolālā.
Ua hoʻopiʻi ka nui o ka poʻe hoʻohewa, me kekahi mau luna hoʻokō, no ka lōʻihi o ke kaʻina hana a me ke kumukūʻai kiʻekiʻe o ka hoʻololi ʻana i nā ipu ʻōmaʻomaʻo o kēia manawa, e kahe pinepine ana a maʻalahi e hack.
ʻO ka hoʻohana ʻana i nā kini i hana maʻamau ma mua o ke kūʻai ʻana i nā kini i hana mua ʻia e ʻoi aku ka pipiʻi o ke kaʻina hana a hoʻopau manawa.Akā, ʻōlelo nā luna, ʻaʻole lawa ka liʻiliʻi o nā kinikini e kū nei ma nā alaloa haiki o Kapalakiko, ua lawa ka nui e paʻa ai i kahi pahu 32-galani, a ua ikaika hoʻi e pale aku ai i ka haki ʻana a me ka hoʻomaʻemaʻe.Ua ʻōlelo nō hoʻi ke kūlanakauhale, pono e hoʻolako ʻia nā ipu me kahi mea ʻike uila e kani ai i kahi alarma ke piha nā ipu.
Eia nō naʻe, hiki mai ka hoʻolālā maʻamau ma ke kumu kūʻai: ʻO kahi prototype o ke kumu hoʻohālike Soft Square nui loa he $20,900.Ma waho o ke ʻano o ke ʻano o ke kūlanakauhale e koho ai, ʻo ka pahuhopu ka hana nui ʻana i kahi pā hoʻokahi e kūʻai ana ma waena o $2,000 a me $3,000.Hoʻolālā ke kūlanakauhale e pani i nā kini 3,000 a pau.
Ma hope o ka boycott, ua ʻae ke kūlanakauhale e hoʻāʻo i ʻekolu mau hiʻohiʻona i hoʻopau ʻia.Ua hoʻonoho ke kūlanakauhale i ʻeono mau hiʻohiʻona ma nā kihi alanui i ʻelua mau pūʻulu ʻokoʻa a puni ke kūlanakauhale i loko o ka mahina, me kahi code QR ma kēlā me kēia mea hiki i nā kānaka ke nānā aku e waiho i kahi loiloi.
Ua loaʻa i ke kūlanakauhale nā ​​pane noiʻi 1,027, ʻo kekahi ma ka ʻōlelo Paniolo a me Kina, a ka Chronicle i unuhi a loiloi.
ʻO nā pane mai kahi manaʻo noʻonoʻo - "Mahalo wau e hiki ke hoʻohana ʻia ka puka me kou wāwae" - i ka hoʻomaikaʻi ʻana - "makemake wau i ka hoʻolālā kūʻokoʻa, sci-fi loa" - i ka hōʻeha loa - "B wale - koho i hoʻokahi, don. ʻAʻole hoʻopau ʻoe.kou manawa a me kāu kālā.
Ke noʻonoʻo nei kekahi inā he nani a kūpono hoʻi nā ipu i hana ʻia e hōʻoia i ko lākou kumukūʻai.
"He mau mea maikaʻi aʻe kā mākou e hoʻolilo ai i kā mākou ʻauhau ma mua o nā pahu ʻōpala lapuwale.E ʻoluʻolu e hoʻōki i kēia mea lapuwale," i kākau ai kekahi mea pane.
Ua hoʻomohala pū ʻo Public Works i kahi hoʻolālā maʻamau ma o ka media social, leka uila a me ke kelepona ʻana, ka hotline 311 o ke kūlanakauhale no ka hōʻuluʻulu manaʻo o ke kanaka ma nā hanana kaiāulu, nā noiʻi o nā mea ʻōpala i hoʻokahe i nā pahu ʻōpala a me nā limahana hana lehulehu i hoʻoponopono, mālama a hoʻomaʻemaʻe iā lākou.a me nā kamaʻilio ʻana.me nā hui hiki.
Hiki i nā ʻaoʻao kū ʻehā o ka BearSaver ke hoʻokomo i nā kiʻi vinyl maʻamau.Hiki ke hoʻohui ʻia kahi pahu hana hou i ka ʻaoʻao o ke kini.Hana ʻia kēia ipu e Securr.
Loaʻa iā BearSaver ka hapa nui o nā mea pane i ʻōlelo "makemake" lākou, ma ka 32 pakeneka.ʻO nā kumu i makemake ai ka poʻe i ka canning ʻo ia nā mea a me ka maʻalahi o ka hoʻohana.Eia naʻe, ʻaʻole ʻae kekahi helu nui (44%) i ka hoʻolālā.ʻO ka hapa nui o nā mea a pau, ʻo ka nele o nā ʻāpana hana hou a me ke ʻano holoʻokoʻa o ka mea hiki ke hoʻohewa.
ʻO ka ipu ka mea kaulana loa o nā ʻeono, me ka 9 pakeneka wale nō e ʻōlelo nei "makemake lākou!"E like me BearSaver, ʻo ka hoʻopiʻi nui a ka poʻe pane e pili ana i ka nele o kahi ʻāpana hana a me ke ʻano o ke kini.Eia naʻe, kokoke i ka hapalua o nā mea pane (43%) i ʻōlelo makemake lākou i ka maʻalahi o ka hoʻohana.
Hiki i ke ʻano o ka shaker "Salt & Pepper" ke kū i waho no kona ʻano a me ke ʻano holoʻokoʻa, me ka ʻoi aku o 40% e ʻōlelo ana ua makemake lākou i kēia mau hiʻohiʻona. Hiki i ke ʻano o ka shaker "Salt & Pepper" ke kū i waho no kona ʻano a me ke ʻano holoʻokoʻa, me ka ʻoi aku o 40% e ʻōlelo ana ua makemake lākou i kēia mau hiʻohiʻona.Hiki i ka mea lulu paʻakai a me ka pepa ke kū i waho no kona ʻano a me kona helehelena: ʻoi aku ma mua o 40% i ʻōlelo ʻia makemake lākou i nā hiʻohiʻona. “Salt & Pepper”形状的摇壶因其形状和整体外观而脱颖而出,超过40% 的人表示他们喜欢加而出,超过40% 的人表示他们喜欢功这。 “Salt & Pepper”40% 的人表示他们喜欢这些功能。 Шейкер «Salt & Pepper» выделялся своей формой и внешним видом: более 40% сказали, что им понравились его функици. Ua kū ka Shaker Salt & Pepper no kona ʻano a me kona helehelena, me ka ʻoi aku o 40% e ʻōlelo ana ua makemake lākou i kāna mau hiʻohiʻona.Akā ʻaʻole makemake ka helu like o ka poʻe pane i ka wehe liʻiliʻi o ka ʻōpala (50%) a me ka hōʻiliʻili ʻana o ka ʻōpala ma waho o ka pahu (39%).Eia kekahi, ʻo 22% wale nō o nā mea pane i ʻōlelo he maʻalahi ka hoʻohana ʻana, ʻo ka hapa liʻiliʻi loa o nā kini ʻeono.
Hoʻohālikelike ka "Slim Silhouette" i ka pahu "Salt & Pepper" ma kona ʻano a me kona ʻano holoʻokoʻa, me ka hapalua o nā mea pane e ʻōlelo nei ua makemake lākou i ke kini ma muli o kēia mau hiʻohiʻona. Hoʻohālikelike ka "Slim Silhouette" i ka pahu "Salt & Pepper" ma kona ʻano a me kona ʻano holoʻokoʻa, me ka hapalua o nā mea pane e ʻōlelo nei ua makemake lākou i ke kini ma muli o kēia mau hiʻohiʻona. Контейнер «Slim Silhouette» соперничает с контейнером «Salt & Pepper» ma ka внешнему виду и форме: ка из-за этих особенностей. Hoʻohālikelike ka ipu Slim Silhouette i ka ipu Paʻakai & Pepa ma ke ʻano o ka helehelena a me ke ʻano, me ka hapalua o ka poʻe pane e ʻōlelo nei ua makemake lākou i ke kini ma muli o kēia mau hiʻohiʻona. “Slim Silhouette”的整体外观和形状可与“Salt & Pepper”垃圾桶相媲美,大约一半的受访者表示,由京京,由于这个罐头。 “Slim Silhouette” 的整体外观和形状可与 “Salt & Pepper” Общий вид и форма «Slim Silhouette» сравнимы с мусорной корзиной «Salt & Pepper», a me около половины респондентов сказамли, сиртов сказали, чнто половины -за этих особенностей. Hoʻohālikelike ʻia ka hiʻohiʻona a me ke ʻano o ka Slim Silhouette me kahi pahu ʻōpala paʻakai a me ka pepa, a ma kahi o ka hapalua o nā mea pane i ʻōlelo ua makemake lākou i ka hīnaʻi ma muli o kēia mau hiʻohiʻona.Eia naʻe, ʻo ka hapalua o ka poʻe pane i hoʻohewa i ka wehe ʻana o kāna pahu ʻōpala liʻiliʻi, a ʻōlelo ka hapahā ua loaʻa lākou i ka ʻōpala ma waho o ke kini.A i hoʻohālikelike ʻia me nā hoʻolālā ʻē aʻe, ʻōlelo liʻiliʻi he mea maʻalahi ke hoʻohana (24%).
Pono e hoʻomaopopo ʻia ʻaʻole makemake ʻia ka "Soft Square" e ka hapa nui o nā mea pane.ʻO 11% wale nō i ʻōlelo "makemake lākou!", ʻoiai ʻo 56% i ʻōlelo ʻaʻole lākou i ʻae.Ke hoʻohālikelike ʻia me nā panakō ʻelima ʻē aʻe, ʻo ka hapa nui o nā mea pane (31%) i ʻōlelo ʻia ua pōʻino ka panakō ma kekahi ʻano (e like me ka graffiti a i ʻole nā ​​ʻōpala) a nele i nā ʻano maikaʻi i ʻike ʻia i makemake ʻia e ka poʻe pane.
ʻO "Wire Mesh" ke kūlana mua ma ka maʻalahi o ka hoʻohana.Ua ʻōlelo ʻia he ʻelua hapakolu o ka poʻe pane, ʻo ia ke kumu makemake lākou i ka meaʻai hiki, ʻo ka hapa nui loa o ʻeono a hiki i kēia lā.Eia naʻe, ʻaneʻane ka hapalua o ka poʻe pane i ʻōlelo e mahalo lākou i nā ʻāpana hana hou, a he kakaikahi ka poʻe i makemake i ke ʻano, ke ʻano a me ke ʻano holoʻokoʻa o ke kini.
Mallory Moench and Nami Sumida are staff writers for the San Francisco Chronicle. Email: mallory.moench@sfchronicle.com nami.sumida@sfchronicle.com Twitter: @mallorymoench @namisumida
ʻO Nami Sumida kahi mea hoʻomohala ʻike ʻike ma ka San Francisco Chronicle.Ma mua o kona komo ʻana i ka makahiki 2021, ua hana ʻo ia i nā kiʻi kiʻi ʻikepili no Industry Dive, kahi hui nūhou ʻoihana e ʻoi aku ma mua o 20 mau ʻoihana.Loaʻa iā ia ka ʻike noiʻi ma ka nūpepa a me ka media ma ka Pew Research Center.
ʻO Mallory Moench he mea hoʻolaha no ka Hale Hōʻikeʻike o Kapalakiko.Ua komo ʻo ia i ka ʻoihana hōʻike ʻo San Francisco Chronicle ma 2019 a ua uhi pū ʻo ia i nā ahi ahi, ka halihali, a me ka maʻi maʻi coronavirus.
Ua uhi mua ʻo ia i ka neʻe ʻana a me ka nūhou kūloko no ka Albany Times Union a me ka Associated Press Alabama Legislature.Ma mua o kēlā, ua hana ʻo ia ma ke ʻano he freelancer ʻoiai e hele ana i ke kula haʻahaʻa o ka nūpepa ma ke Kulanui o ke Kulanui o New York, e kālele ana i ka diaspora Yemeni.


Ka manawa hoʻouna: Oct-08-2022